FileMaker 14 är här!

FM14_Platform_Banner

FileMaker lanserade 12.5.2015  version 14 av FileMaker Pro, FileMaker Pro Advanced, FileMaker Server och FileMaker Go.

Den nya versionen ger utvecklare kraftigt förbättrade verktyg, men även slutanvändaren kan notera en del intressanta nyheter. Den som uppgraderar sin datorprogramvara kommer att notera ett förändrat statusområde, som tagit intryck av renheten i Apples nyare iOS.

Med ett helt nytt Startcenter kan användaren själv organisera sina databaser i ett fönster. Det fungerar på alla plattformar.

FileMaker Go finns möjlighet att editera rtf-text och det finns uppspelningskontroller för audio och video.

Många av OF systems kunder använder Web Direct, och där finns nu flera förbättringar. Det finns bl.a. stöd för mobila webbläsare på surfplattor och snabbare visning.

Servern tillser att den databas man har öppen vid ett uppkopplingsproblem återkopplar automatiskt.

För dem som själva utvecklar databaser erbjuder särskilt manusredigeraren en enorm förbättring genom internhjälp för varje manussteg, automatiska förslag för kommandon och kortkommandon. Bland nya layoutverktyg kan nämnas grafiska hjälpmedel med knapprad, knappikoner, visning av hjälptext i fält och en ny färgpalett.

Den nya versionen kräver Mavericks (10.9) eller Yosemite (10.10) för Mac OS resp. Windows 7 SP1 Ultimate, Professional eller Home Premium, eller 8/8.1. FM Go 14 kräver iOS 8.1 eller nyare. Av webbläsare krävs Safari 8.x, Explorer 10.x/11.x eller Chrome 38, och av mobila webbläsare Safari 8.x (iOS) eller Chrome 38 (Android).

Ladda ner gratis demoprogram här!

Lämna en kommentar